30.3.19

Ώρα της Γης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο | Ecumenical Patriarchate is participating in Earth Hour 2019


Ecumenical Patriarchate is participating in Earth Hour 2019, at the symbolic initiative on energy saving and nature protection. 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμμετέχει στην Ωρα της Γης 2019. Απόψε το βράδυ, στις 20:30 και για μία ώρα, έσβησε ο εξωτερικός φωτισμός του Πατριαρχικού Οίκου και του Πατριαρχικού Ναού στο Φανάρι.

Photo: Nikos Manginas / Ecumenical Patriarchate






14.3.19

Η νεαρή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης


Η Σουηδέζα έφηβη Γκρέτα Τούνμπεργκ, από την οποία ξεκίνησε «η σχολική απεργία για το κλίμα», προτάθηκε για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, έγινε γνωστό σήμερα από έναν από τους τρεις Νορβηγούς βουλευτές που την πρότειναν για το βραβείο.

«Προτείναμε τη Γκρέτα Τούνμπεργκ διότι η κλιματική αλλαγή, αν δεν περιοριστεί, θα είναι στο μέλλον η βασική αιτία πολέμων, συγκρούσεων και εισροής μεταναστών», δήλωσε ο Φρέντι Αντρέ Έβστεγκορντ.

«Η Γκρέτα Τούνμπεργκ ξεκίνησε ένα μαζικό κίνημα στο οποίο βλέπω μάλλον τη βασικότερη συνεισφορά στην ειρήνη», πρόσθεσε.

Η 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια έχει αναχθεί σε σύμβολο της μάχης κατά της κλιματικής αλλαγής καλώντας τους μαθητές σε μια «παγκόσμια σχολική απεργία» κάθε Παρασκευή με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


10.3.19

Το Πόρτο Βρώμη Μαριών Ζακύνθου από ψηλά






[Φωτογραφίες: π. Παναγιώτης Καποδίστριας]

8.3.19

Ο "Πράσινος Πατριάρχης" και το κατσικάκι



Στην πρώτη ευκαιρία ο Οικουμενικός Πατριάρχης εξέρχεται από το πρωτόκολλο και τις κάθε λογής εκ περάτων υποχρεώσεις, επιστρέφοντας στη φυσική ζωή. Άλλωστε, είναι πασίγνωστες πια οι πρωτοποριακές πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας υπέρ τα πολύπαθου φυσικού περιβάλλοντος. 

Σήμερα επέστρεψε ξανά στην αθωότητα της φυσικής ζωής και ασχολήθηκε παιγνιωδώς με ένα κατσικάκι. Ετούτο αποδεικνύεται περισσότερο ευγνώμον στην πατριαρχική αγκαλιά, από τους γνωστούς-αγνώστους φίλους και αδελφούς.