© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

26.7.07

Κ. Παπούλιας: "Η προστασία του περιβάλλοντος είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας"

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε φέτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, κατά την καθιερωμένη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, προχθές το βράδυ, 25 του μηνός.

«Οταν σήμερα μιλάμε για ποιότητα δημοκρατίας, δεν μπορούμε παρά να έχουμε στο νου μας μια οικολογική δημοκρατία», υπερτόνισε ο Πρόεδρος, εκφράζοντας για μιαν ακόμη φορά το λαϊκό αίσθημα.

Eπίσης εξέφρασε την ελπίδα να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα στα πύρινα μέτωπα, λέγοντας με συγκίνηση, ότι «στις πυρκαγιές θυσιάστηκαν ανθρώπινες ζωές συμπολιτών μας που τοποθέτησαν το συλλογικό καλό πάνω από το ατομικό». Aναφερόμενος στις φοβερές φετινές πυρκαγιές, ο κ. Παπούλιας σχολίασε, ότι «έδειξαν για άλλη μια φορά με δραματικό τρόπο ότι παραμένει ζητούμενο το μέτρο της οικολογικής ευαισθησίας που θα μας προστατεύσει από τη βία του τσιμέντου και της εξαφάνισης του πρασίνου».

Σχολίασε παράλληλα, ότι η ολοένα συντελούμενη φθορά του περιβάλλοντος έχει σήμερα και ταξικά χαρακτηριστικά. «Οι ευπορότεροι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, σπίτια κοντά στο πράσινο, φυγές στην ύπαιθρο, πρόσβαση στη θάλασσα», είπε ο ευαίσθητος περιβαλλοντικά Πρόεδρός μας, απευθύνοντας μάλιστα εναγώνιο, θα μπορούσε να πει κανείς, κάλεσμα προς όλους:

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι πλέον ζήτημα δημοκρατίας και η συμμετοχή στον αγώνα για τη σωτηρία της φύσης είναι υψηλό δημοκρατικό καθήκον του πολιτικού μας συστήματος, κάθε πολίτη που δεν θέλει απλώς να ευημερήσει, αλλά να ευτυχήσει κυνηγώντας το όνειρο ενός καλύτερου και βιώσιμου κόσμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails