© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

27.8.07

Ανείπωτη οικολογική καταστροφή και εθνική συμφορά


Η παραπάνω εικόνα από δορυφόρο μιας Ελλάδας καταφλεγόμενης, δεν μπορεί καθόλου να εξεικονίσει την έκταση της Καταστροφής και της Απώλειας.
Παντού τριγύρω αποκαΐδια, θρήνος, ανείπωτη (και ακατάγραφη ακόμα) οικολογική καταστροφή, άνθρωποι αδικοχαμένοι, συμφορά εθνική...
Πενθούμε και αγανακτούμε απαξάπαντες...
Στο Ιστολόγιό μας αυτό, στο οποίο καταγράφεται η σχέση Θεολογία και Περιβάλλοντος, θεωρούμε καλό, να αντιγράψουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το προχθεσινό τηλεγράφημα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου (του επονομαχόμενου "πράσινου Πατριάρχη") προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στο οποίο εκφράζεται βαθύτατη θλίψη, οδύνη και συμπάθεια "δια την επί μακρόν συνεχιζομένην και ήδη μεγάλως επιδεινωθείσαν δοκιμασίαν ολοκλήρου της Ελλάδος υπό της καταστροφής και ανθρωποκτόνου μανίας του πυρός. Πολύς ο πόνος. Γοερός ο κοινός οδυρμός. Δικαία η απορία περί τα αίτια και τους τυχόν υπαιτίους. Προέχει όμως η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, η συνέχισις του αγώνος, η στήριξις των δεινώς αγωνιζομένων και των πληγέντων, η παραμυθία των απολεσάντων οικείους αυτών. Και επιβάλλεται καθολική αφύπνισις των συνειδήσεων και του αισθήματος ευθύνης δια την προστασίαν του φυσικού περιβάλλοντος, ως από ετών έχομεν επανειλημμένως επισημάνει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails