© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

5.6.09

Η ακτιβίστρια Πριγκίπισσα και οι αγελάδες της Ινδίας


Ημέρα του Περιβάλλοντος σήμερα και, ανάμεσα στα πολλά και διάφορα του "εορτασμού", στρέφουμε το ενδιαφέρον μας προς την πάλαι ποτέ Πριγκίπισσα της Ελλάδας Ειρήνη. Η Ειρήνη από νωρίς επιδόθηκε σε ακτιβιστική δράση, κυρίως στην Ινδία, όπου εισήγαγε από την Ευρώπη περί τις 400 αγελάδες - πραγματικό πλούτο για τους εμπερίστατους κατοίκους της ανανεωτικής εποχής του Γκάντι.
Όλα τούτα περιγράφονται σε μια παλαιότερη εκπομπή της σειράς του Μέγκα "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη.
Να θυμίσουμε απλώς, ότι όντας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη η Ειρήνη σε θέματα περιβαλλοντικά και υπεραμυνόμενη των φτωχών και των προβληματικών ομάδων της κοινωνίας και μάλιστα σε σκληρές περιοχές του πλανήτη μας, είναι πρόεδρος του ιδρύματος Κόσμος εν Αρμονία (World in Harmony - Mundo en Armonía), το οποίο -συν τοις άλλοις- επιδίδεται μ' επιτυχία και σε διαρκείς ακτιβιστικές ενέργειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails