© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

24.10.09

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στις πληγείσες περιοχές από τον Τυφώνα Katrina / Patriarch Bartholomew made a return visit to the Lower Ninth Ward District


Είναι σε όλους γνωστές οι τρομακτικές συνέπειες στις ακτές της Νέας Ορλεάνης από το πέρασμα του Τυφώνα Κατρίνα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, υπεραυαίσθητος σε περιβαλλοντικά θέματα, επισκέφτηκε τους τόπους της Καταστροφής τον Ιανουάριο του 2006, λίγο δηλαδή καιρό μετά το πέρασμα του Θανάτου, συμμετέχοντας στη ανείπωτη θλίψη για τον Μεγάλο Χαμό... Από εκείνη την επίσκεψη και οι παραπάνω δύο φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα.

Αυτές τις ημέρες, σ' εκείνα τα ίδια δύστυχα μέρη, επέλεξαν ο κ. Βαρθολομαίος και η περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδος να πραγματοποιηθεί το Η΄ Οικολογικό Συμπόσιο, ο ίδιος μάλιστα ο Προεστός των Ορθοδόξων επισκέφτηκε χθες τις πληγείσες προ τετραετίας περιοχές, τις οποίες είχε ξαναδεί σε μέρες πραγματικά φρικτές.
Η συγκίνηση ήταν διάχυτη σε όλους: Σε Πατριαρχικούς, σε Συνέδρους, αλλά κυρίως στους ντόπιους τοπικούς παράγοντες και τον λαό, που τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ζέση και θερμές εκδηλώσεις χαράς κι ευγνωμοσύνης.
Οι φωτογραφίες, τις οποίες μάς απέστειλε ο Νίκος Μαγγίνας, ο οποίος ξανασυνοδεύει (σαν άλλοτε) τον Πατριάρχη στον ταξίδι του, είναι κάτι περισσότερο από εύγλωττες:Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails