© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

7.9.10

Μια προφητική παιδική φωνή υπέρ του Περιβάλλοντος / Severn Suzuki, the girl who silenced the World (1992)


Πολυκυκλοφορεί εσχάτως στο διαδίκτυο, λαμβάνουμε κι εμείς στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας, μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία ενός 12χρονου κοριτσιού, της Severn Suzuki, που εκφωνήθηκε σε περιβαλλοντική υπέρ της Γης συνάντηση του Ο.Η.Ε. στη Βραζιλία, το 1992.
Μια δυναμικότατη παιδική φωνή υπέρ του θνήσκοντος Φυσικού Περιβάλλοντός μας. Έκτοτε πλείστες όσες ασέλγειες προστέθηκαν στο σώμα της Γης μας... Η ομιλία εκείνη διατηρεί ακόμα τη φρεσκάδα και την επαναστατικότητά της και ως κραυγή διαμαρτυρίας απευθύνεται πάλι και πάλι προς κάθε υπεύθυνο, αλλά και στον καθένα μας.


Η Severn Cullis-Suzuki γεννήθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά στις 30 Νοεμβρίου 1979. Σήμερα δραστηριοποιείται ως ακτιβίστρια, δημοσιγράφος και συγγραφέας. Περισσότερα για το κορίτσι, που το 1992, με τον παιδικό αυθορμητισμό της, στρίμωξε τις Μεγαλέμπορους των Εθνών στον τοίχο για 5 λεπτά, διαβάστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails