© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

28.1.11

Aurora Borealis. Λόγος π. Παναγιώτη Καποδίστρια μετά Μουσικής Σπύρου Δεληγιαννόπουλου


Όλοι γνωρίζουμε το φαινόμενο Aurora Borealis (Βόρειο Σέλας). Πρόκειται για ένα πανηγύρι του φυσικού περιβάλλοντος, μια εξαίσια δόξα τής θείας μεγαλοπρέπειας, ούτως ή άλλως χάρμα οφθαλμών, που πάντοτε γοητεύει και θέλγει.

Πάνω σε μυστηριακή μουσική του καλού Ζακυνθινού συνθέτη Σπύρου Δεληγιαννόπουλου, ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας έγραψε στίχους στις αρχές του 2008, αφορμώμενος από τη μαγεία του φαινομένου αυτού, δημοσιευμένους ήδη στη συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του "Καμένες Πεταλούδες. Ποιήματα 1979-2009".

Η σύμπραξη αυτή αποτυπώθηκε σ' ένα εκφραστικό των πραγμάτων βίντεο, το οποίο δημοσιεύουμε παρακάτω για να μετάσχουν οι φίλοι αναγνώστες του NaturaZante στην πανδαισία του μυστικού Σύμπαντος, δηλαδή του Λόγου μετά Μουσικής:
Ανάλογο θέμα, σε παλαιότερη δημοσίευση στον ίσκιο του Ήσκιου, δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails