© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

25.10.12

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Λίμνη Κερκίνη

Κερκίνη, των Νίκου Παπαχρήστου και Νίκου Μαγγίνα 
[Αναδημοσίευση από το Φως Φαναρίου]

Τον υδροβιότοπο της λίμνης Κερκίνη, όπου βρίσκουν καταφύγιο σπάνια και απειλούμενα προς εξαφάνιση είδη πουλιών επισκέφθηκε την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. 

Σε μια σύντομη εν πλω περιήγησή του ο Πατριάρχης ενημερώθηκε από τους υπευθύνους του φορέα διαχείρισης του υδροβιότοπου για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία των πουλιών αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα σημαντικού για ολόκληρη την περιοχή. Σε δηλώσεις του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, γνωστός για τις διεθνείς πρωτοβουλίες του για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την προστασία της φύσης, τόνισε ότι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την φύση που αποτελεί μέρος της Δημιουργίας του Θεού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails