© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Άγραφα (6) Αμερική (25) Αφιερώματα (6) Γιώργος Καρρής (10) Γρεβενά (1) Έδεσσα (1) Ειδήσεις για το Περιβάλλον (28) Εκδόσεις (23) Εκπαίδευση (2) Ελαιο-σώματα (13) Επικαιρότητα (28) Ζάκυνθος και Περιβάλλον (233) Ζωές εφήμερες (μικρά videos π. Π. Κ.) (10) Θρησκεία και Περιβάλλον (340) Κείμενα π. Παναγιώτη Καποδίστρια (42) Κέντρο Λόγου ΑΛΗΘΩΣ (23) Κερκίνη (1) Κορινθία (1) Κρίσεις για τα "Κεφάλαια Θεολογίας του Περιβάλλοντος" (7) Λίμνη Πλαστήρα (6) Λογοτεχνία (2) ΜάνηNatura (1) Μοναχισμός και Περιβάλλον (9) Μουσεία Φύσης (16) Μουσική (2) Οικολογικά Συνέδρια (54) Οικολογικές δράσεις Βατικανού (5) Πρωτοβουλίες Οικουμενικού Πατριάρχη (260) Πυρκαγιές 2007 (13) Πυρκαγιές 2009 (6) Πυρκαγιές 2017 (10) Πυρκαγιές 2018 (9) Πυρκαγιές 2019 (1) Σεισμοί (2) Στίγματα (62) Στροφάδια (20) Ταινίες οικολογικές (14) ΤΕΙ Ζακύνθου (10) Το Η΄ Οικολογικό Συμπόσιο στον Μισισιπή (22) Υμνολογία Οικολογική (3) Φύση Ιορδανίας (6) Φύση Κιέβου (4) ΦωτοNatura (209) Ώρα της Γης (9) AfricaNatura (23) Covid-19 (7) Editorial (1) Greener Attica 2018 (9) Halki Summit 2012 (6) Halki Summit 2015 (5) Halki Summit 2019 (5) Halki Summit 2021 (1) Halki Summit 2022 (1) Holy Land Άγιοι Τόποι (1)

6.2.14

Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης για την επικείμενη καταστροφή χημικών υλικών στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ 


Ηράκλειο, 6 Φεβρουαρίου 2014 

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης πληροφορήθηκε για την επικείμενη καταστροφή χημικών υλικών στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, δίπλα στη Μεγαλόνησο Κρήτη, γεγονός που θα προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή με ανυπολόγιστες συνέπειες. 

 Η Ιεραρχία της Εκκλησίας Κρήτης διαμαρτύρεται έντονα για την έλλειψη υπεύθυνης ενημέρωσης όλων των πολιτών της Χώρας μας, κυρίως δε των κατοίκων της Κρήτης, για το εν λόγω μεγάλο και σοβαρό θέμα, και εκφράζει την έντονη αντίθεση Της για το θλιβερό γεγονός αυτό. 

Η Εκκλησία Κρήτης καλεί κάθε Αρμόδιο και κάθε άλλο Υπεύθυνο, αλλά και όλους τους πολίτες της όμορφης Χώρας μας, ιδιαιτέρως δε τους κατοίκους της Κρήτης, να δείξουμε την ευαισθησία που απαιτείται στην περίσταση και να αναλογισθούμε όλοι το χρέος και την ευθύνη μας για την προστασία και τη διαφύλαξη του θαλασσίου και λοιπού φυσικού περιβάλλοντος, ως εντολής του Θεού προς τον άνθρωπο. 

Επ’ ευκαιρία, η Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειες και δράσεις του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο μάλιστα από ετών καθιέρωσε την 1ην Σεπτεμβρίου ως ημέρα προσευχής υπέρ της Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος, ο δε Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προΐσταται στις πρωτοβουλίες αυτές και αναλαμβάνει διαρκώς νέες σε παγκόσμιο επίπεδο για την ευαισθητοποίηση όλων μας, στο κρίσιμο και ανησυχητικό φαινόμενο της καταστροφής της Κτίσεως. 

Ταυτοχρόνα, η Ιερά Σύνοδος, τονίζει την ανάγκη προστασίας οποιασδήποτε μορφής ζωής, και κυρίως της ανθρώπινης ζωής και της μοναδικότητας αυτής, προτείνει δε την αναγκαιότητα αναλήψεως πρωτοβουλιών και δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή. Η Ιερά Σύνοδος, τέλος, αισθάνεται το χρέος να εκφράσει την έντονη ανησυχία Της για τα αποτελέσματα της παραπάνω ενέργειας και καλεί όλους, κυρίως τους Υπεύθυνους και Αρμόδιους για το θέμα τούτο, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, κατά τρόπο υπεύθυνο για τον Τόπο και την Χώρα μας. 

 Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails