© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Άγραφα (6) Αμερική (25) Αφιερώματα (6) Γιώργος Καρρής (10) Γρεβενά (1) Έδεσσα (1) Ειδήσεις για το Περιβάλλον (28) Εκδόσεις (23) Εκπαίδευση (2) Ελαιο-σώματα (13) Επικαιρότητα (28) Ζάκυνθος και Περιβάλλον (233) Ζωές εφήμερες (μικρά videos π. Π. Κ.) (10) Θρησκεία και Περιβάλλον (338) Κείμενα π. Παναγιώτη Καποδίστρια (41) Κέντρο Λόγου ΑΛΗΘΩΣ (23) Κερκίνη (1) Κορινθία (1) Κρίσεις για τα "Κεφάλαια Θεολογίας του Περιβάλλοντος" (7) Λίμνη Πλαστήρα (6) Λογοτεχνία (2) ΜάνηNatura (1) Μοναχισμός και Περιβάλλον (9) Μουσεία Φύσης (16) Μουσική (2) Οικολογικά Συνέδρια (54) Οικολογικές δράσεις Βατικανού (5) Πρωτοβουλίες Οικουμενικού Πατριάρχη (258) Πυρκαγιές 2007 (13) Πυρκαγιές 2009 (6) Πυρκαγιές 2017 (10) Πυρκαγιές 2018 (9) Πυρκαγιές 2019 (1) Σεισμοί (2) Στίγματα (62) Στροφάδια (20) Ταινίες οικολογικές (14) ΤΕΙ Ζακύνθου (10) Το Η΄ Οικολογικό Συμπόσιο στον Μισισιπή (22) Υμνολογία Οικολογική (3) Φύση Ιορδανίας (6) Φύση Κιέβου (4) ΦωτοNatura (209) Ώρα της Γης (9) AfricaNatura (23) Covid-19 (7) Editorial (1) Greener Attica 2018 (9) Halki Summit 2012 (6) Halki Summit 2015 (5) Halki Summit 2019 (5) Halki Summit 2021 (1) Halki Summit 2022 (1) Holy Land Άγιοι Τόποι (1)

14.11.23

Ημερίδα Εκπαιδευτικών με θέμα: «Περιβαλλοντική κρίση και ηθική»

 

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, πιστή στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, στην παράδοση και την εθιμοτυπία των τελευταίων 17 περίπου χρόνων, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, διοργανώνει οδοιπορικό περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων στην Κωνσταντινούπολη από 16 έως και 19 Νοεμβρίου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού (5η Οκτωβρίου) και σε συνέχεια της περσινής δράσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στον «Δάσκαλο, τον σιωπηλό εργάτη της παιδείας».

Το οδοιπορικό εντάσσεται στο πλαίσιο του νεοϊδρυθέντος Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης με θέμα: «Κωνσταντινούπολη-Θεσσαλονίκη, μια Εκπαιδευτική Συνύπαρξη – Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», το οποίο συστάθηκε από κοινού από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Στο οδοιπορικό θα λάβουν μέρος εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν ενταχθεί στο εν λόγω δίκτυο, αλλά και εκπαιδευτικοί που εκπονούν προγράμματα καινοτόμων δράσεων και υπηρετούν σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Σκοπός τόσο του οδοιπορικού, όσο και του νεοϊδρυθέντος Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου Δράσης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στα σχολεία της Ελλάδας και τα σχολεία της Ομογένειας.

Κεντρική εκπαιδευτική δράση του οδοιπορικού αποτελεί η επιμορφωτική επιστημονική Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η οποία θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου, με θέμα: «Περιβαλλοντική κρίση και ηθική». Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Η θεματική ενότητα της ημερίδας επιλέχθηκε στην κατεύθυνση της ενασχόλησης μ’ ένα επίκαιρο και κρίσιμο περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόβλημα, τη σύνδεση της περιβαλλοντικής κρίσης και κλιματικής αλλαγής με την ηθική του σύγχρονου ανθρώπου και τον ρόλο της στις ανθρώπινες σχέσεις και το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Το τετραήμερο οδοιπορικό περιλαμβάνει επισκέψεις σε μνημεία πολιτισμού, ιστορίας και γραμμάτων, ταυτισμένα με τη Βυζαντινή ιστορία και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, κι επιπλέον έχει και προσκυνηματικό χαρακτήρα, καθώς θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις και σε ιστορικές ελληνορθόδοξες εκκλησίες.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς είναι η Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, το 1ο ΕΠΑΛ Σίνδου και το 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails