© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

16.10.07

Ο κόσμος του Yann Arthus Bertrand


Ο Yann Arthus Bertrand είναι ένας διάσημος Γάλλος φωτογράφος (γεν. Παρίσι 1946), ο οποίος έχει ειδικευτεί στην αεροφωτογραφία, εμμένοντας ιδιαίτερα στην καταγραφή των κατά καιρούς αλλοιώσεων ή των σταδιακών μεταβολών που συμβαίνουν επάνω στο πολύπαθο "σώμα" της Γης μας.

Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν εξέχοντα ακτιβιστή φωτογράφο. Με τις εκθέσεις και την ιδιαιτερότητα της οπτικής του, πασχίζει να ενεργοποιήσει την διεθνή ευαισθησία για τους κινδύνους που επαπειλούν τον πλανήτη μας, να κινητοποιήσει τις υπνώττουσες δυνάμεις που έχουν την ευθύνη προς τούτο, αλλά και να πληροφορήσει με τις πρωτότυπες φωτοαποτυπώσεις του τον απλό και απληροφόρητο λαό για τις άμεσες και μακροπρόθεσμες συνέπειες, εξαιτίας των καταστροφών.

Ένα από τα λευκώματα μ' εντυπωσιακές φωτογραφίες του που ήδη κυκλοφορούν στην Ελλάδα, είναι το "365 ημέρες για να συλλογιστούμε τη Γη μας", (σ' ελληνική μετάφραση Ζανίν Ντελοπούλου, εκδ. Κέρκυρα, 2005, σσ 740).

Ακολουθεί ένα μικρό βίντεο, που τον αφορά, για να γνωρίσουμε καλύτερα τον σπουδαίο αυτόν Καλλιτέχνη και υπερασπιστή του θνήσκοντος φυσικού Περιβάλλοντός μας.


2 σχόλια:

Ηλιογράφος είπε...

μοναδικός και ανεπανάληπτος. τι να πω κι εγώ τώρα και τι να φωτογραφίσω.....

Ο υπεύθυνος ύλης είπε...

@ Φίλε Ηλιογράφε,
Ο καθένας, ό,τι μπορεί με αγάπη στο περιβάλλον και δασκάλους μας τους πρώτους διδάξαντες.

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails