© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

11.10.08

Μικρόπουλα στο Μεγάλο ΣτροφάδιΗ σημερινή ανάρτηση πρέπει να νοηθεί ως συνέχεια της προηγούμενής μας, υπό τον τίτλο Στιγμές φυσικής ζωής από το Μεγάλο Νησί των Στροφάδων, όπου δημοσιεύσαμε υπέροχες φωτογραφίες, τις οποίες μάς παρεχώρησε ευγενικά ο ορνιθολόγος Γιώργος Καρρής, ο και καλός συνεργάτης μας, άρτι αφιχθείς από τον πλωτό εκείνον παράδεισο του Νοτίου Ιονίου.
Στις νεότερες παραπάνω φωτογραφίες, μπορείτε να θαυμάσετε κάποια γοητευτικά μικρόπουλα (i. Muscicapa striata, ii. Phylloscopus trochilus, iii. M Ficedula hypoleuca), τα οποία καταγράφηκαν κατά την διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του Καρρή στο Μεγάλο Νησί των Στροφάδων, τη Σταμφάνη, καθώς ολημερίς κυνηγούσαν έντομα εδώ κι εκεί, στις σιτηροκαλλιέργειες του νησιού. Όντως, Χαρά Θεού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails