© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

12.7.09

Φωτιά γύρω από τ' ορεινό χωριό Άνω Βολίμες της Ζακύνθου


Ξαφνική και ισχυρότατη φωτιά περικύκλωσε μετά το μεσημέρι μέχρι και τώρα ακόμα το ορεινό χωριό Άνω Βολίμες της Ζακύνθου (βλ. φωτογραφίες αρχείου μας παραπάνω).

Λόγω των πολύ δυνατών ανέμων, που πνέουν σήμερα στην περιοχή μας, η φωτιά μεταδόθηκε πολύ γρήγορα από χωράφι σε χωράφι και από δέντρο σε δέντρο, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια, όπως μάς καταθέτουν οι κάτοικοι.
Η αστυνομία πληροφορούσε ότι είναι επικίνδυνο να κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους, ενώ άπαντες ήταν σε κατάσταση επιφυλακής, ώστε να εκκενώσουν το χωριό, εάν παρ' ελπίδα χρειαζόταν. Η ατμόσφαιρα ήταν απελπιστικά αποπνιχτική, στην δε κατάσβεση πρωτοστατούν ολοένα όλες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ζακύνθου και από αέρος αεροπλάνα μέχρι και αυτή τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές ετούτες.
Κατά δήλωση των χωρικών στο naturaZante, πριν από λίγα λεπτά, η κατάσταση είναι καλύτερη τώρα.

Για μιαν ακόμη φορά ο τόπος μας ανυπεράσπιστος, στο έλεος των αδίστακτων εγκληματιών κατά του φυσικού μας Περιβάλλοντος... Έως πότε άραγε;;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails