© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

3.2.10

Η "Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία" υποστηρίζει μουσικά το πάσχον Φυσικό Περιβάλλον


 Eκκλησία και Περιβάλλον
Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία
Διεύθυνση: Λυκούργος Αγγελόπουλος
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αίθουσα Φίλων της Μουσικής
Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2010 – Ώρα: 20.30

 Το πρόγραμμα της συναυλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, περιλαμβάνει τα ακόλουθα έργα:
Α. (α) «Ἱκετήριος, πρὸς τὸν φιλάνθρωπον Θεὸν καὶ Σωτῆρα ἡμῶν Ἰησοῦν Χριστόν, Ἀκολουθία ὑπὲρ τοῦ περιβάλλοντος ἡμᾶς στοιχείου καὶ εὐσταθείας πάσης τῆς κτίσεως», ὑπό Γερασίμου Μοναχοῦ Μικραγιαννανίτου.
Πρώτη εκτέλεση σε παγκόσμια κλίμακα.
(β) Κράτημα, Ιωάννου Κουκουζέλλη.
Β. Ακολουθία των Τριών Παίδων.
Έχει παρουσιασθεί στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, καθώς και σε συναυλίες στη Γερμανία, την Ιταλία (σειρά εμφανίσεων), το Λονδίνο και το Παρίσι.

Τα έσοδα από τη συναυλία θα υποστηρίξουν:
(α) τη μουσική ψηφιακή έκδοση της Α΄ ακολουθίας (ειδική θήκη με ένθετο μικρό δίγλωσσο βιβλίο και ψηφιακό δίσκο), αντίτυπα της οποίας θα διατεθούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, και (β) την περαιτέρω ανάπτυξη και εφαρμογή του προγράμματος «Άνθρωπος και Περιβάλλον. Όψεις μέσω των Τεχνών».

Σχεδιασμός και Παραγωγή: ΑΝΑΠΛΟΥΣ – Πολιτισμικές και Μορφωτικές Δράσεις
Εικόνα από το cd: Ανθή Βαλσαμάκη


1 σχόλιο:

youlia olomplava είπε...

eimai yper ths eyforias twn karpwn ths ghs, o de inos eyrenei pasa kardia

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails