© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

25.2.10

Διαβαίνοντας μες από τα καμένα στου Φαγιά Ζακύνθου


Το περασμένο καλοκαίρι (2009) υπήρξε πράγματι καυτό για τη Ζάκυνθο. Συχνά πυκνά, πολλές και διάφορες ανακυκλούμενες πυρκαγιές κατέστρεψαν τους πνεύμονες της υγείας μας στα ορεινά. Από τις σελίδες του NaturaZante είχαμε τότε συχνή ενημέρωση. Θυμηθήτε ενδεικτικά εδώ τις φωτιές του Βραχιώνα, πάνω από το γραφικό χωριό του Φαγιά.

Επειδή και τα χειρότερα στη ζωή, προϊόντος του χρόνου, απολησμονιούνται και ύστερα ξαναϋποκείμεθα στα ίδια και τα ίδια εγκληματικά λάθη, λέμε σήμερα να ξαναπεράσουμε από εκείνα τα μέρη, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Διαβαίνουμε λοιπόν μες από τα καμένα στου Φαγιά και συγκρατούμε την αναπνοή, είτε από έντονο συγκλονισμό, είτε για να μην εισπνέουμε τη μυρουδιά από τη στάχτη και τις καφτρίλες που νομίζεις ότι ακόμη αποπνέουν την οδύνη της φωτιάς εδώ... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails