© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

29.3.10

Η συμμετοχή του Φαναρίου στην "Ώρα της Γης"

φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας

Το Φανάρι συμμετείχε και φέτος στην "Ώρα της Γης". Το βράδυ του Σαββάτου 27 Μαρτίου και για μία ώρα (8.30-9.30 μ.μ.) τα φώτα στο Κέντρο της Ορθοδοξίας χαμήλωσαν πολύ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με σχετικό μήνυμά του είχε προτρέψει τους πιστούς:

"...Ας σβύσωμεν όλοι, όσο το δυνατόν περισσότερα φώτα τών οικιών, γραφείων, εργοστασίων, υπηρεσιών και άλλων κτηρίων δια μίαν ώραν, από 8.30 έως 9.30 εσπερινήν, δηλούντες τοιουτοτρόπως την προσωπικήν μας δέσμευση στον καλόν αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής".

Ο "Πράσινος Πατριάρχης" με ενθουσιασμό στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες και είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι φέτος και Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμερίστηκαν την συμμετοχή του στην "Ωρα της Γης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails