© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

9.6.11

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο φυσικό περιβάλλον της Ίμβρου, του γενέθλιου νησιού του
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος κάθε χρόνο τέτοιον καιρό επιστρέφει στις προπατορικές ρίζες του, στο γενέθλιο νησί της Ίμβρου. Εκεί, σε άμεση επαφή με το φυσικό περιβάλλον τού τόπου του και δικαιώνοντας για πολλοστή φορά τον τίτλο του "Πράσινου Πατριάρχη", αντλεί από τη Γη του δύναμη για τα περαιτέρω της πατριαρχείας του. Κάνει αναβάσεις στους λόφους, αναζητά έρημα εκκλησάκια, όπου προσκυνάει, ανάβει κεράκια, προσεύχεται αναθυμούμενος τα περασμένα, κόβει καρπούς από τα οπωροφόρα των αυλών, μεταλαμβάνοντας των χυμών τους, ταΐζει κατσικάκια, κουνέλια ή κοτόπουλα και, τέλος, τελεί τρισάγια στους Νεκρούς, οι οποίοι πλέον έχουν φυτευθεί τα σώματά τους στη "γην, εξ ής ελήφθησαν"

Τι καλύτερο από αυτή τη συναναστροφή με το Χώμα, τη Χλωρίδα, την Πανίδα του τόπου σου! Μακάρι ο καθείς μας έτσι να συμπεριφερόταν στην καθημερινότητά του! Σεβόμενοι τα Αμελητέα της Κτίσης, μπορούμε άνετα να μεριμνήσουμε για τις αναγκαιότητες των Σπουδαίων της ύπαρξης και του Κόσμου μας!

Την ευκαιρία γι' αυτές τις σύντομες σκέψεις μάς έδωσαν οι ολόφρεσκες φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα (φωτογράφου των πατριαρχικών δραστηριοτήτων) δια του πάντα ενημερωμένου ιστότοπου Φως Φαναρίου

π. Π. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails