© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

27.8.11

Ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κατά των Νερώνων του νησιού

  Φωτογραφίες, χθες το απόγευμα: π. Π. Κ. 


Ομιλώντας χθες ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος Β΄ προς το πυκνότατο εκκλησίασμα, κατά το πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο των "Μπασιμάτων" του Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ορεινή περιοχή του νησιού, στα χωριά Κοιλιωμένος, Άγιος Λέων, Μονή Υπεραγάθου - Σιναϊτικό Μετόχιο, Πόρτο Ρόξα και Λιμνιώνα, που από προχθές έχουν παραδοθεί στη μανία της Φωτιάς.


Εξέφρασε την απέραντη θλίψη του για την ολοκληρωτική καταστροφή, που συντελείται στον πνεύμονα εκτεταμένου πρασίνου της περιοχής αυτής, μια θλίψη, η οποία σκιάζει την εορταστική διάθεση επί τη πανηγύρει του Αγίου Διονυσίου. Καταφέρθηκε κατά των σύγχρονων Νερώνων και κάλεσε όλους να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην εμπέδωση οικολογικής συνείδησης και αγαστής συναρμογής όλων με το πολύπαθο φυσικό περιβάλλον μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails