© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

28.9.11

Maropeng, The Cradle of Humankind. Επιστροφή στον τόπο καταγωγής
Μια ώρα έξω από τις πόλεις Πρετόρια και Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής, βρίσκεται το Maropeng, μια εκτεταμένη περιοχή, στην οποία έχουν διαπιστωθεί ευρήματα ζωής 3.000.000 χρόνων πριν

Οι συντελεστές του NaturaZante βρεθήκαμε εκεί τον Ιούνιο του 2010 και θαυμάσαμε τον τόπο και τα σπουδαία εκθέματα, τα οποία -από κάθε άποψη- μάς άφησαν άφωνους! Maropeng στα Σετσουάνα (την κύρια γλώσσα των ιθαγενών στην περιοχή αυτή της Νότιας Αφρικής) σημαίνει "επιστροφή στον τόπο καταγωγής".

Ένα τεράστιο, λιτό, αλλά χρηστικό και μοντέρνο Μουσείο μάς υποδέχτηκε. Αποτυπώσαμε ό,τι μπορέσαμε: φωτογραφίες και videos, ώστε να λάβουν γνώση οι απανταχού αναγνώστες μας! Εδώ, ξέχωρα από την επιστροφή στο Λίκνο της Ανθρωπότητας, μπορεί ο κάθε απαιτητικός επισκέπτης και μάλιστα η νέα γενιά να μορφωθεί πολύπλευρα σε 2.500 τ.μ. (δείτε παρακάτω videos 2 και 3) και μια βόλτα με βάρκα στις απαρχές της ύπαρξης της Γαίας (βλ. video 1).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails