© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

20.6.12

Η πρωτευοντολόγος Jean Goodall στη Σύνοδο Κορυφής της Χάλκης


Ανάμεσα στους πολυφημισμένους εισηγητές της Περιβαλλοντικής Συνόδου Κορυφής της Χάλκης (Halki Summit), που λαμβάνει χώραν αυτές τις μέρες στη νήσο Χάλκη των Πριγκηποννήσων, είναι η Βρετανίδα Jean Goodall (γεν. 4 Απριλίου 1934), η παγκοσμίως γνωστή περιβαλλοντολόγος, σπουδαία πρωτευοντολόγος κι ερευνήτρια χιμπατζήδων, η οποία έχει κάνει σκοπό της ζωής της τον αγώνα, ώστε να κατορθωθεί η αρμονική συνύπαρξη μεταξύ ανθρώπων και ζώων, σε χώρες μάλιστα αναπτυσσόμενες της αφρικανικής ηπείρου, όπου θεωρεί αναγκαίο το να συμβιώνουν οι εντόπιοι με τα υπό εξαφάνιση ζώα. 

Η Jean Goodall πραγματοποιεί διαλέξεις σε όλο τον κόσμο, έχοντας κυρίως επενδύσει τόσο στους άγριους χιμπατζήδες, όσο και στην προστασία των πρωτευόντων θηλαστικών ανά την οικουμένη.

Ο φακός του Νίκου Μαγγίνα την απαθανάτισε να εξηγεί το πώς και το γιατί των προσπαθειών της, οι οποίες έχουν διοχετευθεί στο υπό το όνομά της The Jean Goodall Institute.

Για να την γνωρίσουμε περισσότερο, ας παρακολουθήσουμε το βίντεο, που ακολουθεί: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails