© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

26.6.14

Μια θερμή επιστολή για το περί του "Πράσινου Πατριάρχη" βιβλίο του π. Π. Καποδίστρια


Ίλιον, 16 Ιουνίου 2014

Πρός τον 
Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερον 
του Οικουμενικού Θρόνου 
π. Παναγιώτην Καποδίστριαν 
Γενικόν Αρχιερατικόν Επίτροπον 
Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου

Αιδεσιμολογιώτατε, 
          Έλαβα με πολλή χαρά το αποσταλέν από τον Άγιο Ζακύνθου πόνημά σας "Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εκφραστής του Ορθοδόξου Θεολογικού Λόγου για το Φυσικό Περιβάλλον" και ολοκάρδια σάς ευχαριστώ. 
          Σας συγχαίρω από βάθους ψυχής τόσο για τους θεοφιλείς κόπους σας οι οποίοι και παρήγαγαν την παρούσα έκδοση, όσο και για την επιλογή του θέματος, που αφορά σε καίριας σημασίας σύγχρονο πρόβλημα λόγω της ασύδοτης επέμβασης του ανθρώπου στη φύση. Η εκ μέρους σας προβολή των γνησίων θέσεων της Εκκλησίας για το Φυσικό Περιβάλλον με εκφραστή τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη, είναι κάτι περισσότερο από εύστοχη λόγω ακριβώς της παγκοσμίου αποδοχής του λόγου του και της ισχυρής επιδράσεως την οποία δύναται να ασκήσει ο λόγος αυτός σε κέντρα αποφάσεων. 
          Εύχομαι ολόψυχα, η Χάρις και η Ευλογία του εν Τριάδι Θεού, να σας συντροφεύουν πάντοτε ώστε να εξακολουθήσετε αδιάπτωτα την καρποφόρο ιερατική σας διακονία προς δόξαν του Αγίου Ονόματός Του και ωφέλεια του Χριστωνύμου Λαού. 

Με ευχές 
Ο Μητροπολίτης 
+ Ο Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως 
ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails