© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

15.10.14

Περιπλάνηση στον Βοτανικό Κήπο της Λίμνης Πλαστήρα

Ταξιδεύει και φωτο-αποτυπώνει ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας


Περίπου 1,5 χλμ. βόρεια από το Νεοχώρι, κατευθυνόμενοι προς Καλύβια Πεζούλας, θα δούμε στο δεξί μας χέρι πινακίδα που μας οδηγεί στο Βοτανικό Κήπο μετά από μικρή απόσταση. Πρόκειται για μια έκταση 10 στρεμμάτων, στην οποία έχει γίνει η συγκέντρωση και αποθεματοποίηση μέρους των χλωριδικών στοιχείων τής ευρύτερης περιοχής τής Λίμνης Πλαστήρα, αλλά και γενικότερα του Ελλαδικού χώρου. 

Κάθε χρόνο δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών, είτε μαθητές στο πλαίσιο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είτε πλήθος άλλων ομάδων ή μεμονωμένων επισκεπτών που επιθυμούν να αποκομίσουν περισσότερες και εξειδικευμένες πληροφορίες για την χλωρίδα της περιοχής. 

Ο Βοτανικός κήπος είναι ανοιχτός όλο το χρόνο. Οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν, να αγοράσουν αρωματικά φυτά και βότανα, να πιούν καφέ και αναψυκτικά, να κάνουν μια μικρή βόλτα στη λίμνη που βρίσκεται μόλις 50μ. παρακάτω. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973999013.

[Στοιχεία από το Διαδίκτυο]

1 σχόλιο:

Doris Freris είπε...

"Aγαπάτε τα άνθη, αγαπάτε τα δάση, κάθε πράσινο φύλο, καθε αγνό λουλουδάκι. που πιστότερον άλλον και καλύτερο φίλο, θε να βρήτε στην πλάση.' Είναι έμφυτο χάρισμα,πάτερ, σαν ποιητής που είστε, ν'αγαπάτε την φύση.

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails