© ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση και αναπαραγωγή οποιωνδήποτε στοιχείων ή σημείων του e-περιοδικού μας, χωρίς γραπτή άδεια του υπεύθυνου π. Παναγιώτη Καποδίστρια (pakapodistrias@gmail.com), καθώς αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, προστατευόμενη από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

26.5.10

Το Οβριόκαστρο Κερατέας σε κίνδυνο. Ένα ντοκιμαντέρ ευαισθητοποίησης
ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Ο Β Ρ Ι Ο Κ Α Σ Τ Ρ Ο
ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Παρασκευή 28 Μαΐου, στις 8 μ.μ.
(Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Κεραμικός – Στάση Μετρό Κεραμικού)

Στο Οβριόκαστρο Κερατέας, χώρο αρχαιολογικό και σε μικρή απόσταση από νόμιμες κατοικίες, η επικείμενη δημιουργία χωματερής (ΧΥΤΑ) έχει, εδώ και χρόνια, κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς φορείς.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατέας, δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο καταγράφει τη συστηματική και ιδιαίτερα οργανωμένη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας απέναντι σε αυτά τα σχέδια της πολιτείας.

Κάτοικοι της Κερατέας και του Οβριοκάστρου, απλοί πολίτες, επιστήμονες και καλλιτέχνες, ενώνουν τις φωνές τους πάνω από μικροπολιτικά οφέλη σε μια έκκληση για την διαφύλαξη του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

[Πηγή των πληροφοριών μας και περισσότερα στοιχεία δείτε στην Roadartist...... in Athens]Σκηνοθεσία Χρίστου Ακρίδα. Διεύθυνση Φωτογραφίας Δημήτρη Κουκά. Δημοσιογραφική επιμέλεια Χαράς Φράγκου. Μουσική Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου. Μοντάζ Σταύρου Κτόρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι συνεπέστεροι Αναγνώστες μας

Related Posts with Thumbnails